H2O Plan
Waarom voor H2O Plan kiezen:
H2O Plan voorziet al uw sanitaire noden. Een badkamerrenovatie, installatie van een nieuwe condensatieketel, warmtepomp, waterontharders, airco, hangtoilet, ventilatie, douche … Totaalrenovaties of nieuwbouw behoren ook tot de mogelijkheden.
- Gratis offerte
- Korte levertijden
- Gecertificeerde sanitaire experten
- Competitieve prijzen
- Wij zijn er voor u
- Garanties ondersteund door leveranciers
WARMTEPOMPEN:
Wat zou je ervan vinden als we jou vertellen dat we energie kunnen halen uit de natuur. Gewoon uit het water, de grond of uit de lucht?!
Het bestaat en het is goed voor je e-peil, epc-waarde, milieu en energiefactuur!
De juiste warmtepomp kiezen is afhankelijk van heel veel factoren. Is de woning goed geïsoleerd of niet, welke systemen zijn reeds aanwezig, wat willen we bereiken? Een goed advies en kennis terzake is zeker nodig. H2O-plan is deze technieken meester en kan u perfect begeleiden doorheen het ganse traject.
Wat is een warmtepomp?
De warmtepomp is, net zoals zonnepanelen, een vorm van alternatieve energie. Dit wil zeggen dat ze hun energie halen uit een natuurlijke bron. In het geval van de warmtepomp komt deze energie uit de grond, uit het water of uit de lucht, afhankelijk van welke energiebron voor handen is.
Soorten warmtepompen
Creëer je ideale binnenklimaat met een water/water warmtepomp van H2O-plan
Bodemwarmte is energie van de zon die tot wel 100 meter diep ligt opgeslagen in de aardbodem en zelfs tot 300 meter diep in het grondwater. Met een water/water warmtepomp van H2O-plan– ook wel aardwarmtepomp genoemd – voorzie je je huis op een duurzame manier niet alleen van verwarming en warmtapwater, maar op warme zomerdagen ook van aangename koelte. Met deze vorm van hernieuwbare energie zorg je voor een prettig binnenklimaat tegen lage energiekosten en houd je tegelijkertijd rekening met het milieu.
In de praktijk wordt bodemwarmte ook wel aardwarmte genoemd (en daarmee dus ook de term aardwarmtepomp), maar dat klopt niet helemaal. Aardwarmte – ook wel geothermische warmte genoemd – ontstaat namelijk in de kern van de aarde en ligt minstens 500 meter onder de grond opgeslagen: te diep voor de bodemwarmtewisselaars die voor onze water/water warmtepompen worden toegepast.
Verwarm en koel je huis met een lucht/water warmtepomp
Wist je dat de buitenlucht vol zit met energie? Een energiezuinige lucht/water warmtepomp H2O-plan zet warmte in de buitenlucht om in bruikbare energie voor het verwarmen en koelen van je huis en het bereiden van warmtapwater. Dat kan zelfs bij buitentemperaturen tot -20°C!
Een complete lucht/water warmtepompinstallatie van H2O-plan bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en/of een regelunit met een losse boiler. Met zo’n energiezuinige installatie verlaagt je niet alleen je energiekosten op een milieuvriendelijke manier, maar ben je ook het hele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat.
Zorg voor een gezond binnenklimaat met een ventilatielucht/water warmtepomp van H2O-plan
De warme ventilatielucht die je mechanische ventilatiesysteem uit je woning of appartement blaast, zit nog boordevol bruikbare energie. Met een ventilatielucht/water warmtepomp van H2O-plan win je deze warmte heel efficiënt terug en voorzie je je huis doeltreffend en op een duurzame manier van ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater. Zo verlaag je je energiekosten, verhoog je het comfort, zorg je voor gezonde binnenlucht én houd je rekening met het milieu!
De ventilatielucht/water warmtepompen van H2O-plan zijn bij uitstek geschikt voor een gasloze woning of appartement, maar passen ook prima in een hybride installatie.
Raadpleeg onze nieuwsitems of neem contact op met H2O-plan voor advies.
Terugverdientijd warmtepomp
Wanneer je kiest voor een warmtepomp, dan kies je voor een investering op lange termijn. Dat wil zeggen dat je duurzaam gebruik gaat maken van natuurlijke bronnen en dat je de investering die hiermee gemoeid is op langere termijn terug gaat verdienen. Hoe lang de terugverdientijd van een warmtepomp precies bedraagt, is zonder nadere informatie lastig in te schatten.
Hoewel een precieze terugverdientijd formuleren erg moeilijk is, kunnen we wel een schatting doen. De prijs van luchtpompen kan je terugverdienen in een periode van tien tot vijftien jaar. Voor geothermische pompen is deze termijn langer. Rekening houdend met de inflatie en stijging van energieprijzen kan de terugverdientijd korter uitvallen. Als kers op de taart help je met een warmtepomp ook mee tegen de uitputting van natuurlijke energiebronnen en opwarming van de aarde.
Premies en subsidies
Als je een warmtepomp gaat plaatsen, dan kan je misschien wel een deel van de investering recupereren via de premie van de netbeheerder. Het precieze bedrag is afhankelijk van het type toestel dat je plaatst.
Eindfacturen mogen maximaal één jaar oud zijn om een warmtepomp premie te ontvangen. De premiebedragen hangen af van het type warmtepomp: 4.000 euro voor een geothermische warmtepomp, 1.500 euro voor een lucht-waterwarmtepomp, 800 euro voor een hybride lucht-waterwarmtepomp en ten slotte 300 euro voor een lucht-luchtwarmtepomp. De premies kunnen nooit meer dan 40 % van de factuur bedragen.
Is de warmtepomp onderdeel van 3 of meer energiebesparende maatregelen, dan maak je ook aanspraak op de totaalrenovatiebonus. In sommige gemeentes kom je daarnaast nog in aanmerking voor een subsidie.